Stranica 1 od 1

ASR Problem

Poslato: Pet Nov 26, 2010 9:38 am
od chadjo
Pozdrav ljudi ...

imam problem pa ako zna o cemu se radi neka pise,

naime, probusila mi se zadnja guma, stavio sam rezervni tocak (mali) i vozio jedan dan sa njim, sutradan kad sam vratio normalnu gumu nazad poceo je da mi se u toku voznje pali ASR kao da proklizujem i auto nece da vuce ... cim iskljucim ASR sve je ok ... ukljucim ga opet ista stvar ... u prvoj brzini ide, odmah posle saltanja pocinje da sija ASR lampica i auto ne moze da ide .. Resetovao sam ga skidanjem klemne, ista stvar? Da li je neka greska u kompjuteru ili je nesto ne daj boze ozbiljnije?

Re: ASR Problem

Poslato: Pet Nov 26, 2010 9:52 am
od sErGiO
Idi na dijagnostiku kod nekog ozbiljnog majstora. Ne verujem da može nešto da se uradi ovako u kućnoj radinosti ;)

Re: ASR Problem

Poslato: Pet Nov 26, 2010 4:15 pm
od vnov
Piše sve lepo u upustvu ;)
Slika

Re: ASR Problem

Poslato: Pon Nov 29, 2010 10:14 am
od chadjo
:) zaista pise .. :) hvala na odgovoru, ali izgleda da ja ili ne znam da vozim ili ne znam da citam .. vozio sam preko 40 km sa upaljenim ASR lagano i bez kocenja, vec poludeo od spore voznje posto preko 40km/h ne mogu da idem odmah pocinje da oduzima gas, a vozio sam i preko 400 km sa iskljucenim ASR i dalje nista ... jos danas cu probati i ako ne uspe stavicu sva 4 mala tocka i resen problem :) ..

Re: ASR Problem

Poslato: Uto Dec 07, 2010 3:50 pm
od wlady
mozda ostecena zica od sensora prilikom stavljanja-skidanja tocka.cudno da tako odjednom reaguje samo zbog manjeg tocka,neverujem.

Re: ASR Problem

Poslato: Uto Dec 07, 2010 9:03 pm
od DogoArgentino
Prosto... manji tocak pravi veci broj obrtaja od ostala 3... sto ASR registruje i shvata kao proklizavanje istog...

Re: ASR Problem

Poslato: Uto Dec 07, 2010 9:17 pm
od wlady
meni na stilu se nije desavalo,zato i kazem da mi je cudno.

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 08, 2010 6:27 am
od DogoArgentino
Mozda ti je bio ugasen ASR... ne znam... to bi neko strucniji trebalo da razjasni da znamo na kraju uzrok problema...

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 08, 2010 3:28 pm
od chadjo
Ma nasao sam na stranim forumima iste simptome i probleme ... prekjuce sam stavio letnje gume koje su potpuno nove i situacija se popravila ,ali ne skroz. sad samo povremeno pali lampicu i koci, ali vozicu jos par dana da vidim sta se desava. Ako ne pomogne - ode alfa na pijacu :D

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 15, 2010 9:40 am
od Sauriann
Zna li neko može li pomoću ePER da se proveri da li od opreme imam ASR. Po onom dugmiću pored menjača nemam ali sam negde pročitao (više ne znam na kom alfinom forumu) da je taj sistem kod nekih verzija nemoguće isključiti dok kod nekih može. Pre mesec dana mi je se desilo da kada sam svesno hteo da startujem brzo po klizavoj kocki motor kao da je ugušio obrtaje i nije dao da točkovi proklizaju. To mi se desilo ponovo sedam dana posle toga ali nisam obraćao pažnju. Probao sam danas po snegu na ravnom i tek kad krvnički dodam gas on proklizava i malo zanese prenji kraj auta...Zna li neko kako ovo treba da funkcioniše, pali li se neka lampica dok sistem radi i sl.

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 15, 2010 9:48 am
od matovic
Sauriann napisao:Zna li neko može li pomoću ePER da se proveri da li od opreme imam ASR. Po onom dugmiću pored menjača nemam ali sam negde pročitao (više ne znam na kom alfinom forumu) da je taj sistem kod nekih verzija nemoguće isključiti dok kod nekih može. Pre mesec dana mi je se desilo da kada sam svesno hteo da startujem brzo po klizavoj kocki motor kao da je ugušio obrtaje i nije dao da točkovi proklizaju. To mi se desilo ponovo sedam dana posle toga ali nisam obraćao pažnju. Probao sam danas po snegu na ravnom i tek kad krvnički dodam gas on proklizava i malo zanese prenji kraj auta...Zna li neko kako ovo treba da funkcioniše, pali li se neka lampica dok sistem radi i sl.
Juce sam tek uzeo auto ali da ti odgovorim, ja imam ASR dugmence pored menjaca i pali mi se lampica na tabli kad proklizava, naravno kad je ASR ukljucen :)

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 15, 2010 9:52 am
od Sauriann
evo ja vijam sad po forumu da nađem gde sam pročitao. Moj je proizveden za tržište Belgije pa kontam da ima neke veze (možda tamo ne može da se isključi). Ubeđujeme jedan kolega da imam čim mi ne da da se "potpišem" :glare:

p.s daj te slike crne 159 :arflag

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 15, 2010 9:57 am
od matovic
Sauriann napisao:evo ja vijam sad po forumu da nađem gde sam pročitao. Moj je proizveden za tržište Belgije pa kontam da ima neke veze (možda tamo ne može da se isključi). Ubeđujeme jedan kolega da imam čim mi ne da da se "potpišem" :glare:

p.s daj te slike crne 159 :arflag
Cek prvo da je slikam :D, ni gume jos nisam uzeo :)

Bice u virus-u kad uslikam, samo drzite gace da vam ne spadnu hahaha
:arflag

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Dec 15, 2010 2:00 pm
od Dewillex
ASR uvek ima dugmence i može da se ugasi. VDC nemože da se ugasi normalno jer nema dugmence.

Probaj da skidaš jedan po jedan točak i pregledaj kako izgledaju žice od senzora. Možda su negde nagnječene.

Jel se kod naših Alfi senzor nalazi u glavčini? Mislim menja se sa glavčinom?

Re: ASR Problem

Poslato: Uto Dec 21, 2010 12:58 pm
od chadjo
resenja jos uvek nema ... na kompjuteru ne prijavljuje greske, ..

ASR off Alfa 156

Poslato: Uto Apr 23, 2019 6:51 pm
od mitjaict
Imam problem sa iskljucivanjem asr. Naime rade mi tasteri za ukljucivanje maglenki ali asr off kada stisnem nista se ne desava, znaci ostaje non stop ukljucen. Probao sam i sa drugim tasterima isti problem. Da li znate sta moze biti u pitanju? Rade mi i asr i abs, nikakvu gresku na tabli ne prijavljuje. U pitanju je alfa 156 1.9jtd 16v 2003god.

Re: ASR Problem

Poslato: Sre Apr 24, 2019 12:35 pm
od bums85
Probaj da zadrzis dugme. Kako znas da ti radi asr?