Stranica 1 od 1

Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Sre Mar 24, 2010 9:25 pm
od TrioTec
Cao, skoro sam dosao u posed Alfe 156. Kupio sam je naravno polovnu pa mi je potrebna mala pomoc oko sredjivanja i nekih delova.
Zanima me gde mogu jeftino da nabavim maglenke za nju i onu plastiku sto ide oko maglenki posto nije imala to.
Takodje me zajebava centralno zakljucavanje. Kad pokusam da zakljucam ono se zakljuca i otkljuca samo istog momenta. Terao sam auto kod nekog elektricara i on je rekao da moraju da se menjaju brave na prednjim vratima i na gepeku. Medjutim ja mogu auto lepo da zakljucam iznutra....zakljucam iznutra sva vrata sem vozacevih naravno i onda vozceva vrata zakljucam spolja i tako radi. U cemu je tu problem?
I imam jos jedno pitanje. Ne radi mi svetlo na satu za gorivo. Da li je to samo lampica pregorela ili nesto drugo i koliko je to tesko primeniti?

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Sre Mar 24, 2010 11:06 pm
od spinto veloce
Poz. Sto se tice sata goriva sigurno je sijalica, a sto se tice centrlnog zakljucavanja , tako radi kad su neka vvrata lose zatvorena pa znaci proveri jel ugasi sliku na konzoli kad zatvoris sva vrata i gepek. Nesme nista da svetli. Mozes da proveris i sa unutrasnjim svetlom, stavi na auto mod pa ako se ugasi onda su prekidaci OK ili kad otvoris vrata ako se upali , ali moras sa svakim vratima da probas da bi provalio koja zezaju. Inace nisi cuo da su maglenke zadnjih mesec dana bas out.

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Čet Mar 25, 2010 2:13 pm
od TrioTec
Zatvorena su sva vrata dobro. Nista ne sija. Ali mi nesto nelogicno da mogu auto da zakljucam sa unutrasnje strane a da nece da se zakljuca kad se zakljucava na centralno. Cak mogu da zakljucam sva vrata sem vozacevih iznutra i onda vozaceva spolja i onda to radi.....na taj nacin mogu da ga zakljucam.

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Čet Mar 25, 2010 2:20 pm
od Blade
Za centralno neka bravica glavi i zato odmah otkljuca promeni majstora ili proveri sam ocisti podmazi ....
Maglenke vidi da li imaju Vlada i Mirko viewforum.php?f=42
Pozz

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Čet Mar 25, 2010 3:56 pm
od TrioTec
Ok...hvala. Pogledacu to za bravice da probam da podmazem ako neka glavi.

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Ned Mar 28, 2010 1:54 pm
od Alex156
Maglenke imas u VDV marketu, a centralno vidi dali ti se sve kvake vracaju na mesto posle otvaranja vrata sa unutrasnje strane, kod mene npr. na vozacevim vratima je pukla opruga pa ponekad se kvaka ne vrati nazad pa hoce da pravi problem kao tebi

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Pon Mar 29, 2010 12:30 pm
od TrioTec
Nasao sam problem, tj. elektricar je nasao problem. Oni kablovi koji idu do gepeka i do mikroprekidaca na bravici od gepeka, e pa izolacija na njima se zgulaila pa su se dve zice spijile i javljale da je gepek uvek otvoren i zato nije radilo centralno zakljucavanje. Sad je sve sredjeno i radi kako treba.

Re: Pomoc oko Alfe 156

Poslato: Uto Mar 30, 2010 12:42 am
od spinto veloce
Pa zar ti nije pokazivalo na konzoli da ti je gepek otvoren? :scratch: