Nova kazna

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Nova kazna

Sre Maj 17, 2006 2:55 pm

Danas oko pola 2 kre
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 3:08 pm

Pa jel' jesi presao ulicu van prelaza ili ne?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 3:43 pm

moramo i mi da se naucimo nekom redu? zar ne? znam da tesko pada, ali dokle god smo svi mi takvi, ovde nece biti nikakvog reda...
bez ljutnje, ali ako si presao van pesackog prelaza ili na crveno, stojim na njegovoj strani...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 4:03 pm

Po tu
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 4:09 pm

Cekaj, druze, niko ne kaze da je svetac, ali ja ne vidim da se iko zalio da je platio kaznu ako je prekrsaj stvarno i napravio? Ja konkretno, a verujem i veliki broj ljudi odavde, cesto i krsi propise - ali ako u zoni 60 vozim 90, i uhvate me, ne kukam sto cu da platim kaznu, niti je to krivica policajca koji mi tu kaznu i naplati, nego samo moja, i toga sam svestan. Zasto bi neko drugi bio kriv za, da prostis, moja sranja?

To sto je pandur revnostan jeste mozda...neobicno, ali jesi li napravio prekrsaj? Jesi? Pa sta je onda problem? Cinjenica da se takvi prekrsaji kod nas uglavnom tolerisu vise govori o tome da je nasem narodu tesko objasniti neke stvari, nego o bilo cemu drugom...

Propis je propis, to sto se on uvek ne postuje, odnosno sto se sankcije uvek ne primenjuju, nikako ne znaci da je, ako se te sankcije i primene, kriv onaj ko ih primeni - kriv je onaj ko ih krsi, i ne vidim, iskreno, sta tu ima da se bunis...To sto to radis redovno samo znaci da su te dugo tolerisali, a nikako ti cinjenica da prekrsaj stalno pravis daje za pravo da se bunis kad te uhvate. To sto to stalno radis cini te imunim valjda, sta li...?

Sorry, ali nisi u pravu.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 4:21 pm

Jbga, bolje bi proshao da si ga zamolio (na shaljiv nachin) da ovaj put prodje sa opomenom... :) Meni je uspelo vec dva puta od dva pokushaja (za malo drugachije prekrshaje). :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 4:36 pm

I tako dodje policajac u stanicu i pred kraj smene prica kolegama: Zamislite sto sam zarobio majmuna na glupost i naplatio mu prelazak ulice van pesackog.

Mozda si i ti majmun u njegovim ocima, a on je formalno u pravu i nije na nama vec na njima da odredjuju prioritet u kaznjavanjima.

Pesacki, prekoracenje, pojasevi.... Mora od svega po malo, jedino tako ce se nekako nekada svi nauciti da postuju propise.

Mozda si u pravu, ali sigurno nisi u pravu kada bilo koga nazoves majmunom ako je radio svoj posao, niti bi se tebi svidelo da te neko smatra za govno sto radis to sto radis na svom poslu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 4:58 pm

[quote="kankkunen"]Po tu
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 6:39 pm

Znaci kad Ferrari proleti preko 300km/h onda je to zabavno a kad neko od nas vozi 90km/h onda je to za prijavu. Ili budi jako spor ili jaaako brz, jako siromasan ili jako bogat, najgore je kad si izmedju. To se ne prasta. Mislim da uopste nemam trunke respekta prema nasoj saobracajnoj policiji i slazem se sa kankkunenom u potpuosti.
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 153
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Sre Maj 17, 2006 6:47 pm

Upravo tako, najvishe mrzim peshake koji izlecu ko muve bez glave na put i josh se naljute i hoce da me biju ako zashkripim tochkovima ili ne daj bozhe svirnem :mad: Ovo nije upuceno nikome odavde, ali nije mi jasno kako prvenstveno ne paze na sebe, nego u fazonu .gde jurish majmune. :mad: Pa ja cu platiti kaznu za brzinu, a ko ce tebi platiti nove noge?? Ne opravdavam sebe, volim ponekad da dodam gas(skoro uvek :lool: ) i chesto me zaustave i jedino se trudim da iskukam manju kaznu (skoro uvek uspe), ali kad idem peshke 10 puta gledam da ne naidje neki kreten kao ja :shock: :lool:

E da i ona vrsta peshaka tzv. .bulevarski peshaci.: stoje uredno na semaforu na bulevaru i kada vide da se kolima upalilo crveno odmah krecu, nema veze shto je njima josh uvek crveno i shto ja imam uslovno zeleno za skretanje levo :mad: i njih mrzim, samo upalim brisache i gas :twisted: shalim se naravno....

Josh jednom ovo nije nikom licno upuceno samo me to sve nervira vec duzhe vreme pa sam morao da napisem ;) Sad mi je lakshe :dugokosi:

A shta mislim o .policiji., u nekoj drugoj epizodi :lool:
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 17, 2006 11:04 pm

Kako neko jednom rece:.Auto vredi onoliko koliko se ponudi!., e tako i prica zvuci onako kako se gleda, to jest iz kog ugla se gleda! :mrgreen:

Imao sam cesto slucajeve sa nemarnim pesacima, bahatim biciklistima, skoro je i moj retrovizor to osetio pa sam postao alergican na te samoubice, ili te bulevarske pesake, kako god... Lakse je njemu da se zaustavi nego meni, koliko god da se sporo krecem, uostalom jaci sam, ne treba to da zaboravi kad krene nogom na kolovoz!

Sto se tice tvoje kazne, mislim da si je stvarno zasluzio bez ljutnje!
Svi mi hocemo da zivimo u boljoj zemlji, da vozimo bolji auto, po boljim putevima, pljujemo vlast i ostalo a niko da se seti i bude malo samokritican!
Naravno nista licno, isti sam i ja takav kad me uhvate, psujem na sav glas i u momentu zaboravim svoj stav da treba poostriti kaznene mere, bla, bla, bla... ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 8:09 am

Naplacivanje kazne od 2000 dinara pesaku je udarac zmiji u rep. Tako se ne uvodi red u drzavi. Jeste, fali nam malo vise reda! Gospodin Karic je godinama krao drzavu, sad za .kaznu. uziva ko zna gde. To je ono sto boli, a ne 2000 dinara. Zmiju udarati u glavu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 9:21 am

Jasno je da sam bio prili
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 9:42 am

matori, tesko je prevaspitati jednog coveka, kad on nije od malena vodjen pravim putem... sada da krene da se uvodi red, to ce se pokazati tek posle nekoliko decenija, kad izumru 'neke vrste'...

a u potpunosti sam za udaranje po dzepu (jer je to jedini nacin da se covek zapita)... ne moze svako da se parkira gde stigne, da baca djubre po ulici, svercuje u autobusu, prelazi ulicu gde hoce itd... (svaki dan predjem barem nekoliko puta van pesackog, i samo se osvrcem da me ne vidi neki pandur, ali svestan sam posledica)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 9:49 am

Puca gde je tanko, da je video da ne moze da te drnda on to i ne bi, da si mu delovao kao neko ko bi ga ubio na licu mesta ne bi ti ni prisao, otugda selektivnost!

A sa druge strane kad bi svako dobio ono sto je zasluzio, kako dobro tako i lose, pa ovo se ne bi zvala Zemlja nego Raj! ;)

Evo da ti bude malo lakse, juce sam bio u SUP-u da prigovaram na kaznu zbog prekoracenja brzine gde ja prolazim jednu patrolu najnormalnije sa 40 i nastavljam dalje gde me zaustavlja druga i kaze:.Kolega Vas je izmerio u odlasku, vozili ste 75kmh!.
Rekao sam onoj gospodji koja ce da saslusa doticnog policajca da ne zelim da se rugam zakonu, ali ne zelim da ucestvujem u necemu takvom i necu da platim!!! :twisted:

I jos nesto, pricao si mobilnim i prelazio ulicu van pesackog prelaza... ;)
No hard feelengs but kriv si!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 9:55 am

Ja sve vise primecujem da klinci voze sa kacigama,btw vecina tih kaciga su samo sminka,i lome se malo jacim stiskom sake,kako vidim a bio je skoro moto skup ovde,ovi .jaci. motoristi nisu nestvo revnosni u noisenju istih,a ovo sto te sjebo na pesackom,jbg los dan,naleteo si tako i meni se desavalo,ali uvek produzim dalje
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 10:31 am

@Milos, BojanTI: Ljudi, ovako mo
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 10:53 am

sta da ti kazem, pomiri se sa cinjenicama!
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 11:01 am

Mene posebno nervira kad me panduri zaustavljaju za minorne prekrsaje kao sto je prekoracenje brzine od 10km/h,pojas i slicne gluposti,a sa druge strane za ozbiljne stvari ih boli k....!!! To je cela poenta i ono zasto se kankkunen toliko iznervirao.Slazem se da treba imati osnovnu saobracajnu kulturu ali to treba da vazi za SVE,a ne da se zakon primenjuje selektivno i da se pare uzimaju samo od normalnih i postenih gradjana.To se nazalost u ovoj skrnavoj drzavi nece desiti nikada :mad: :mad: :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 11:05 am

Ne treba se uvek miriti sa cinjenicama. Ja sam jednom na sudu dokazao da nisam prosao kroz crveno svetlo. Da sam se pomirio platio bih kaznu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 11:07 am

a da je pandur nahvatao klinca bez kacige, onda bi taj klinac pricao kako su njega uhvatili a kankunen se ne bi zalio vec bi zadovoljno otisao... prica nema kraja...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 11:12 am

Nije problem klinac bez kacige i sl. problem su bahati majmuni koji sa cbr,r-ovima i slicnim trkalicama voze 200+,prave slolom izmedju kola i sl. i to sve po najprometnijim ulicama i bulevarima.Iskreno da li neko ima kacigu/pojas uopste me ne interesuje,svako je odgovoran sam za sebe.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 19, 2006 7:19 am

Da i ja nesto dodam a ne sirim temu , problem jeste selektivnost , ali kako je oceniti neko moze da preskoci ulicu a nekom treba petnaest sekundi da je predje , isto kao kod prek brzine , neko je opasniji sa 80 nego neko sa 150 , naravno , vozac karakteristike automobila i sl , vozim 30 godina , mislim da vozim preko granice dozvoljenog propisima a opet imao sam samo tri cukanja i to mene od pozadi . Nisu bila iznudjeni udesi , ili sam kocio zbog pesaka ili na semaforu i sl.Slazem se sa lakijem da si trebao da ga sarmiras na neki nacin , odmeris kako ti se obrati a onda kreces sa zvakom i kao sprijateljujete se i te fore , obecas miu i kredit ako treba.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 19, 2006 10:07 am

Evo danas klasichna situacija... Peshak krece na crveno svetlo za njega i negde na polovini ulice se otvara zeleno za automobile, naravno tip se nalazi ispred mene + klasika, matorac - kornjacha trchi krugove oko njega. Pa ne da bih ga kaznio nego bih ga iskljuchio iz saobracaja momentalno vezivanjem gvozdenog djuleta za jednu nogu.

:mad:

Kazne trebaju da postoje bash na takvim mestima, dok ono zbog chega pi3dim su .patrole. na autoputu, shta koji qrac tamo trazhe? -To samo josh kod nas ima (skoro nigde vishe - bar ne u TOLIKOJ meri)! Nek' se tornjaju kod neke shkole ili crne tachke itd... :mad: :mad: :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 19, 2006 12:28 pm

:bow:

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”