Ojacavanje kvacila alfa 147

Sekcije sa linkovima ka temama
Laza1
rookie
Garaža: Voziću Alfa Romeo
Lokacija: Beč
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Maj 13, 2021 3:51 pm

Ojacavanje kvacila alfa 147

Sub Jun 24, 2023 10:23 pm

Pozdrav svima nov sam na forumu. Nisam nasao odgovarajuci odgovor u postojecim temama pa sam dosao na ideju da postavim novu.
Naime, posedujem vec 2 godine alfu 147 115ks 8v i zaljubio sam se u nju, posle dosta malo manje zahtevnijih izmena dosao sam i do neceg za mene malo zahtevnijeg. Auto se pakuje uz odgovarajuce delove, veci turbo, dizne, pumpu, intelkuler itd. Na nekih 200ks. Posto sam svestan da ce auto trpeti dosta vise opterecenja i da su u toj situacija lamela i ceo set kvacila najoptereceniji kupio sam novi Sachs set kvacila (original sachs, ima utisnuto) u inostrastvu sa namerom da posaljem na ojacavanje. Iz obe radionice u ostruznici sam dobio isti odgovor, ojacava se samo valeo set, kod sachsa su nemoćni. Moje pitanje je da li novi set moze da izdrzi pomenutu snagu bez prepravki? po modelu mi izbacuje da je isto kao i na 2.4 a oni idu i na 200ks sa cipom. Ili mozda da ipak nadjem nov ili polovan valeo set i posaljem na ojacavanje. Hvala svima unapred
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Lokacija: NBG
Postovi: 2274
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Re: Ojacavanje kvacila alfa 147

Pon Jun 26, 2023 6:06 pm

Kako znaš da to kvačilo neće biti dovoljno jako?

Kako god, u startu si pogrešio što odmah nisi naručio pojačano kvačilo od Sachs. Oni imaju sasvim drugu laboratoriju za zahtevnije korisnike, koja se zove Sachs Performance i nema veze sa originalnom fabrikom.

Gospodski naručiš ceo set koji je toliko dobar da će verovatno ispratiti vozilo do kraja života.

Npr: https://www.sachsperformance.com/en/clu ... 9-jtd-74kw

Povratak na “Najtrazenije teme-procitajte pre nego sto otvorite novu temu”