Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]




Zapo─Źni novu temu Odgovori na temu  [ 472 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Slede─ça
  ┼átampa

Selespeed problem
Autoru Poruka
 Tema posta: Selespeed problem
PostPoslato: Sre Apr 07, 2010 11:28 am 
OffLine

Pridru┼żio se: Sre Apr 07, 2010 11:22 am
Postovi: 6
Gara┼ża: alfa 147 selespeed
Ducati 748S
Pozdrav , imam 147 selespeed i povremeno , kada vozim punom brzinom lampica za indikaciju stepena prenosa pocne da trepce . Nakon smanjenja brzine lampica nastavi da radi normalno . Ima li neko iskustva sa ovakvim problemom ?


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Sre Apr 07, 2010 10:52 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Prestane da trepće kada smanjiš brzinu bez promene brzine?
To nije logi─Źno ...

Ne znam ni šta ti je to "puna brzina" .... ali sve jedno,
mislim da nema veze sa ovim ...

Proveri nivo ulja i što bi rekli majstori kad
nemaju predstavu o ─Źemu se radi "prati" ;)


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: ─îet Apr 08, 2010 7:28 am 
OffLine

Pridru┼żio se: Sre Apr 07, 2010 11:22 am
Postovi: 6
Gara┼ża: alfa 147 selespeed
Ducati 748S
Puna brzina znaci da vozim u petoj brzinom preko 180 km/h i tada indikator ( broj 5 na displeju ) pocne da trepce . Nakon smanjenja brzine na oko 120 km/h bez promene stepena prenosa indikator nastavi da radi normalno . Ovo mi se desava svaki put samo u navedenoj situaciji ( pri voznji u gradu ili pri manjim brzinama nikad se nije desilo ).


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: ─îet Apr 08, 2010 10:05 am 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
Meni se to desi povremeno, ali kad sam u 1. ili 2. brzini. Ne utice na voznju, pa me nije preterano zanimalo sta znaci...


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: ─îet Apr 08, 2010 6:15 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Jan 12, 2010 3:43 pm
Postovi: 126
Lokacija: banja luka
Gara┼ża: Alfa 156 berlina TS 2.0 Selespeed
alfaducati je napisao:
Pozdrav , imam 147 selespeed i povremeno , kada vozim punom brzinom lampica za indikaciju stepena prenosa pocne da trepce . Nakon smanjenja brzine lampica nastavi da radi normalno . Ima li neko iskustva sa ovakvim problemom ?

Imao sam ja taj problem.
Radi se o "senzoru odabira brzina".
To ti je jedan mali glupi plasticni dio u kojem se nalazi magnet.
I kad se to sjb.... desice ti se da nece prebacivati neki korak, a koji...vidjeces.
Mislim da ih ima 4 kom. Najcesce ode magnet koji prebacuje iz 2 u 3. brzinu.
Mozda je i logicno?!
Uglavnom, ako rikne skroz (a nece tako iznenada) fabricki je napravljeno da ostane u drugoj brzini i tako mozes otici do najblizeg servisa.
Ovdje u Banjaluci nov senzor kosta 80e.
Ruke ne smiju biti skupe posto oni tu nista mnogo i ne rade. Mislim da su senzori van kucista selespeeda pa mu dodje kao da mijenja sijalicu. Mozda skida akumulator da bi dosao do selespeeda. Nisam siguran! Ako sam pomogao... :wave:


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: ─îet Apr 08, 2010 8:14 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Blinkanje broja mo┼że da zna─Źi bilo ┼íta
a ─Źudno je da se pojavljuje kad menja─Ź miruje ...


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Sub Maj 22, 2010 12:03 pm 
OffLine

Pridru┼żio se: Sre Dec 03, 2008 11:45 am
Postovi: 41
Lokacija: Petrovgrad
Gara┼ża: 166 2.4 JTD Distinctive
Renault Laguna 2.0 16V
to "blinkanje" broja brzine moze da znaci i da kontakt nije u redu, nekad se to otkloni sa obicnim WD40 i sve opet radi OK


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 11, 2010 1:27 am 
OffLine

Pridru┼żio se: Sre Jun 03, 2009 12:37 am
Postovi: 198
Lokacija: Srbija Trstenik
Gara┼ża: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed
Evo i ja da se javim za selespeed posto ga posedujem vec 2 meseca i super mi radi..E sad mene zanima nesto drugo,na koliki interval menjati ulje za pumpu(to je ono sto se nalazi ispod haube)...Hvala unapred. :arflag


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 11, 2010 2:38 am 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Zanimljivo pitanje obzirom da servisni interval nije definisan
niti postoji mogu─çnost da se ─Źitav sistem potpuno isprazni
(sli─Źno kao i za servo volan).

Ako si siguran da je unutra CS speed ulje ništa ne diraj
ako nisi siguran onda bi ga trebalo zameniti odma.

Po┼íto ka┼że┼í da super radi - ne diraj !!!
(samo kontroliši nivo dok je motor UPALJEN)


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 4:48 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
Koliko sam ja video selespeed ima neki sistem za izbacivanje nepotrebnog ulja.

Otvorio sam slucajno taj mali rezervoar i video da je prazan, pa sam dolio malo ulja.
Sutra sam tu istu kolicinu nasao na podu ispod auta...

Proverio sam posle toga dok je motor bio ukljucen i tacno izmedju min i max.


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 5:45 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
Svo ulje koje naspete preko maksimuma ce da ispljuje na malu cevcicu. Nema svrhe prelivati.
Ako te zeza u 5 brzini verovatno btreba da zeza i R samo sto nemozes 200 u R.
Peta brzina i rikverc imaju isti aktuator (EV4).

Kod mene su povremeno zmigale sve brzine pa i neutral. Problem je bio u oksidiranom i losem dzeku na selespeed menjacu. U principu kompjuter nije dobijao tacne podatke o polozaju kvacila.

Ceo menjac je proporcionalna hidraulika tako da tu nema nekog rucnog stelovanja nego samo dijagnostika. Mozete jedino da rastavite sve konektore i mase, ocistite kontakt sprejom, obrisete i sastavite.


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 5:51 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
dejan555 je napisao:
Prestane da trepće kada smanjiš brzinu bez promene brzine?
To nije logi─Źno ...

Ne znam ni šta ti je to "puna brzina" .... ali sve jedno,
mislim da nema veze sa ovim ...

Proveri nivo ulja i što bi rekli majstori kad
nemaju predstavu o ─Źemu se radi "prati" ;)


Jeste logico da prestane da trepce. Problem je u konektoru. Ceo motor se cima napred nazad na nosacima i ako je los kontakt dolazi do prekida signala na konektoru od selespeed-a. On se nalazi odma pored termostata izmedju motora i akumulatora.


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 6:06 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
U 5 ubacuje bez ikakvih problema, ali me je zezao vec na recimo 5 dana nece u R, pa moram da gasim, pa tako jedno 2-3 puta i onda uspe da ubaci u R.

Znaci cuje se kako salta, ali ne uspe da ubaci "skroz" u R pa na ekranu pise N, a kad pomerim menjac na desno (za izbacivanje u N) cuje se kako salta iako pise da je u N, tako da mi se cini kao da bleji u nekom medjuprostoru...


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 6:12 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
Duke Nukem je napisao:
U 5 ubacuje bez ikakvih problema, ali me je zezao vec na recimo 5 dana nece u R, pa moram da gasim, pa tako jedno 2-3 puta i onda uspe da ubaci u R.

Znaci cuje se kako salta, ali ne uspe da ubaci "skroz" u R pa na ekranu pise N, a kad pomerim menjac na desno (za izbacivanje u N) cuje se kako salta iako pise da je u N, tako da mi se cini kao da bleji u nekom medjuprostoru...


I ja sam imao problema sa ubacivanjem. Mislio sam da je rucica. Srecom nisam otvarao. Sve se popravilo zamenom kabla na selespeed. Cujemo se mogu i da ti ga pokazem(kabl).


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 8:37 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
@Duke
Verovatno senzor polo┼żaja - ne zna gde je iako ga mo┼żda i ubaci...

Ajde uslikaj kabl pa nam ga poka┼żi bez dolaska u NS :clapping:


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 9:41 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
Ja ne znam koji je kabl od selespeed-a.

Jel imas neku sliku, pa da uporedim?


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Pon Jul 12, 2010 11:24 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
Evo nasao sam na netu robot sa kablom. Kabl mi je u prtljagu, slikacu ga sutra.

http://www.ebspares.co.uk/news89.htm


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 4:23 am 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
Selespeed mi je skroz s*eban.
Ceo dan juce mi je ubacivao u 2 umesto u 1, pa kada hocu da vratim u N, on klikce 10 sekundi i na kraju opet ubaci u 2.

Kada vozim, da prebacim iz 1 u 2, on ubaci u N a na ekranu pise 2 a auto usporava i vrti obrtaje u prazno.

Kada vozim, hocu da ubacim iz 2 u 3, on zastane na par sekundi, auto krene da usporava i na kraju ubaci u 4 umesto u 3 i onda davim sve iza sebe...

Uspeo sam da se nakacim danas na fiatecuscan preko kabla i odradio sam sve one kalibracije dok ej auto bio ugasen i cinilo mi se da je sve ok proslo. Zanima me da li je trebao da bude upaljen auto ili ne?
Sto je najgore, posle ove "kalibracije" selespeed mi jos gore radi, tj cesce se baguje...


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 10:09 am 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
Jesi probao da rastavis dzek od robota? Jel znas gde je?

Sve te simptome sto si gore opisao sam ja imao na mom autu. Sad radi bez greske.


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 12:42 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
To je onaj kabl koji si mi pokazao prosle nedelje? Onaj ispod usisa?
Sta da radim, da iscupam samo taj glavni dzek i da ga naprskam wd40 ili sta?


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 12:52 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
Kad ga rastavis videces sta ti treba. Moze biti mastan ili oksidirao.
Imas dve vrste kontakt spreja, jedan je za skidanje korozije a drugi odmascuje.
Posle toga uzmi neki mali srafciger ili silo i krpicu pa svaki kontakt na muskom i zenskom delu protrljaj. Posle toga sa malim srafcigerom izsavijaj malo kontakte na zenskom delu. Znaju da se rasire od cimanja. Ako ti je ispucana guma na dzekovima, nadji negde onu krpenu izolirku pa namotaj. Samo polako i pazljivo.
Valjalo bi da skines celo postolje od akumulatora pa da svaki dzek na robotu skines i stavis vise puta.
Pogledaj kakvi su ti kablovi od mase na sasiji. Valjalo bi i njih da skines , ocistis i vratis.
To ti je jedno prepodne posla lagano.

Posle svega ces morati ponovo da kalibrises preko dijagnostike, posto si sad lose uradio zbog losih signala


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 1:27 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Sub Feb 20, 2010 10:49 am
Postovi: 396
Lokacija: Zemun
Gara┼ża: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Lokacija: BG
OK, to cu sad da radim, samo mi kazi, jel ima razlike upaljen auto - ugasen auto pri kalibraciji?


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 2:02 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Nemoj da ─Źupa┼í konektor jer ima bravicu koja se izvla─Źi sa strane!

To sa krivljenjem kontakta mo┼że da doveede do toga da se posle
ne mo┼że uta─Źi u ┼żenski - ipak ih je 20 a koliko sa mja video dosta je nepristupa─Źno
za su┼żavanje ┼żenskih... jedini pravi lek je da se zameni onaj deo ka robotu,
kao što si ti i uradio ...


Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Ned Jul 25, 2010 4:38 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Uto Feb 09, 2010 12:03 pm
Postovi: 897
Lokacija: Novi Sad
Gara┼ża: Alfa Romeo 147 selespeed
Lokacija: Novi Sad
dejan555 je napisao:
Nemoj da ─Źupa┼í konektor jer ima bravicu koja se izvla─Źi sa strane!

To sa krivljenjem kontakta mo┼że da doveede do toga da se posle
ne mo┼że uta─Źi u ┼żenski - ipak ih je 20 a koliko sa mja video dosta je nepristupa─Źno
za su┼żavanje ┼żenskih... jedini pravi lek je da se zameni onaj deo ka robotu,
kao što si ti i uradio ...

Prema robotu je muski a ostaje ti zenski.
Sav ti je posao uzaludan ako je zenski rasiren i razlokan. Mozes kupiti i novi kabl od 600evra i nece raditi. Znaci sve polako i pazljivo nista na silu. Ako nesto polomis zavrsio si posao. Obavezno malo skupi te otvore na zenskom delu.
:drink


Slika
Vrh
 Profil  
 

Re: Selespeed problem
 Tema posta: Re: Selespeed problem
PostPoslato: Sre Jul 28, 2010 3:41 am 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridru┼żio se: Pet Jun 12, 2009 9:26 pm
Postovi: 1428
Lokacija: Klagenfurt am W├Ârthersee
Gara┼ża: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Ako nešto polomim lemilicu i izolirku ;)


Vrh
 Profil  
 

Prika┼żi postove u poslednjih:  Pore─Ĺaj po  
Zapo─Źni novu temu Odgovori na temu  [ 472 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Slede─ça

   Sli─Źne teme   Autoru   Odgovora   Pogledano   Poslednji post 
Nema novih nepro─Źitanih postova u ovoj temi. Problem sa menjacem - selespeed

u Area Servizio

Alexa-dex

1

684

Pet Jul 14, 2017 9:54 am

bums85 Pogledaj poslednji post

Nema novih nepro─Źitanih postova u ovoj temi. selespeed system failure 147 // 2.0 //

u Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT

drhead

3

901

Pet Jul 21, 2017 11:09 am

bokac Pogledaj poslednji post

Nema novih nepro─Źitanih postova u ovoj temi. Problem sa 2.0 TS

u Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT

Struja33

11

990

Sre Apr 11, 2018 2:14 pm

Antonijo Pogledaj poslednji post

Nema novih nepro─Źitanih postova u ovoj temi. JTS problem

u Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT

bokac

16

4479

Sub Dec 10, 2016 9:58 pm

Ognjen_HN Pogledaj poslednji post


Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne mo┼żete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne mo┼żete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne mo┼żete monjati va┼íe postove u ovom forumu
Ne mo┼żete brisati va┼íe postove u ovom forumu
Ne mo┼żete slati prika─Źene fajlove u ovom forumu

Idi na:  

Style by Alfa Romeo Club Serbia
Updated by Alex V6 & erdeljan © ARCS 2015
Design & layout by gile & kilson based on original 4Poisom theme
Prevod: CyberCom feat. sErGiO