Lider gume - prevara ili prava stvar?

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Villy
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2004.
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 5:31 pm

Lider gume - prevara ili prava stvar?

Čet Avg 07, 2014 7:55 pm

Pozdrav alfisti,

Našao sam dobar sajt sa velikim izborom guma, ali mi smrdi na prevaru jer nema broja telefona, traže pin od kreditne kartice i firma je(su) u Nemačkoj.

www.gumelider.rs i http://www.autogume.rs/

Pošto sam u martu kupio nove 4 215/45 R17 Turanze i jednu novu novcijatu sam zeznuo na staklo, jurim ovu gumu da najđem, ali je nema nigde u Srbiji. Našao sam je samo ovde, ali mi smrdi na prevaru...

Ima li ko iskustva sa njima?
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Re: Lider gume - prevara ili prava stvar?

Čet Avg 07, 2014 8:19 pm

Evo ti komentar na Google mapsu sa njihove lokacije u Nemačkoj:

M. Bruineman
reviewed a month ago

I made payments (price and VAT) in April 2014 to purchase tires from Bandenleader.nl. It seemed a trustworthy outfit. However, I never received tires. The only form of communication with them is through their contact form, and only in place (No, the phone number you will find online does not work!) I have received sporadic oneliners from a certain "Marie D." in response to my many inquiries, who states such things like the money was received, and that she has notified accounting, and that the tires are being shipped. But as of this date, I still do not have tires. I wrote them that they could ship similar tires, if the brand I chose was not available, or they could refund the money. But nothing has happened. No refund. No tires. What's up with this CP Reifen Trading? Is it a scammer? I did not think so, and would prefer to think that they are not. Who knows more? Who has a working phone number for them?
moth3
Garaža: d(-_-)b
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 11:51 pm

Čet Avg 07, 2014 8:29 pm

Pin ne sme da se trazi manje vise nigde, pogotovo ne online. Jedino kod nas u Srbiji postoji taj trip da ti traze pin za obicne transakcije. Inace ako vec ukucas pin na nekom sajtu budi spreman na mogucnost da neko ode do bankomata i izvuce sav kes koji imas.
Nema gorih ljudi od alfista.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Čet Avg 07, 2014 8:44 pm

Broj kartice i pin - i nije ti bilo čudno? Ja kupim aparat za 15-20 evra i napravim karticu sa tvojim ciframa a posto imam i tvoj pin - onda ALL IN! :rofl:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Čet Avg 07, 2014 8:55 pm

Mislim da je jako jadno i providno,cak i da su mozda posteni pod znacima navodnika posle ovoliko prevara mislim da nece na taj nacin nista prodati...
Pin traziti nekom je suludo,cak nisam spreman da uplatim nesto na tekuci racun nesto sto mi nije stiglo.Kad prodavac vidi uplatu salje,za mene je to tek prevara,jer posle transakcije moze da ne posalje nista a ja da povratim pare skoro pa nikad.Nismo pod ugovorom o saradnji,nemam profakturu kao pravna lica tako da te solucije padaju u vodu.
Slika
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Avg 07, 2014 9:01 pm

Dobro Sale, ne treba preterivati - niko nece da ti posalje recimo punjac za telefon ako ga ne platis pri kupovini (posalju racun na mail) ili pri preuzimanju. Pre par dana sam kupio tv preko neta, platio karticom i dosla potvrda i racun na mail, i par dana kasnije stigao i tv. Pin niko ne sme da zna sem tebe i cim se pominje slanje pin-a zaobici u najsirem krugu :)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
elas

Čet Avg 07, 2014 9:43 pm

To mozda u Svedskoj,koliko ovde postoji oglasa da pri kupovini prvo se uplati na racun...
Nikakva garancija ne postoji(sto opet ne shvatam) da nekoga prevaris za par desetina evra ali tako je.
Ovde ni kad kurir donese nemas pravo da otvoris i zalis se,mozes da otvoris ali nista ne znaci,moras onda da pises zalbu i ulazis u neku suludu proceduru koju samo dokoni mogu da izganjaju u svoju korist.Ja stvarno nemam vrenena da se petljam sa tim sumnjivim prodavcima,mozda i nisu ali na prvu loptu izgledaju tako.
Slika
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Avg 07, 2014 9:46 pm

Pricam o firmama koje imaju legalan biznis i placaju porez, imaju call centar, broj telefona, adresu, registrovanu firmu i "unikatni broj firme" prihvataju placanje karicom i imaju verified by visa i skicne sisteme - ovo sve ako je kako valja ne moze da se poredi sa privatnim oglasima gde svako moze da te zayebe na zalost...
Korisnikov avatar
elas

Čet Avg 07, 2014 9:52 pm

To si upravu potpuno.Mada je opet cudno traziti pin kod da bi odradili transakciju.
Slika
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Avg 07, 2014 10:14 pm

Ne da je cudno nego je mnogo glupo i providno a taj koji nasedne na to je stvaaaarno "neobavesten"
Korisnikov avatar
nole1985
Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Pridružio se: Pet Okt 11, 2013 10:40 am

Pet Avg 08, 2014 7:08 am

Villy napisao:
Pošto sam u martu kupio nove 4 215/45 R17 Turanze i jednu novu novcijatu sam zeznuo na staklo, jurim ovu gumu da najđem, ali je nema nigde u Srbiji.
Jesi li probao da pozoveš VIANOR, imaju radnje po Srbiji, ima u Čačku njihov distributer...mislim da su imali Turanzu, kad sam tažio nove gume u proleće imali su...

Edit: U stvari, ja sam gledao kod njihovog distributera u Valjevu šta ima od 215/45...i pomenuo mi je tu gumu.Vulkanizer Bora Valjevo, njihov distributer takođe...
A evo nađoh u imeniku i broj, pa pozovi, Saša se zove čovek, valjda sin od tog Bore po kome se zove radnja...065/22-41-444.
luka3rd
rookie
Garaža: Fiat Bravo 2.0 mjet
Pridružio se: Sub Sep 20, 2014 7:06 pm

Uto Jan 06, 2015 10:38 am

Ja sam naručio na Gumelider - http://www.gumelider.rs - 4 felne... I posle 20 dana nisu stigle. Poslao sam preko 10 poruka službi za korisnike i ništa. Preko broja za praćenje pošiljke, barem su mi to poslali, video sam da je pošiljka zaglavila u Holandiji. Razlog je bio neispravnost papira za izvoz.
Juče, 2 nedelje i koji dan posle naručivanja, stiže mi mail od DPD pošte, kojom je krenula narudžbina, da se paketi vraćaju pošiljaocu!
Iako je pri porudžbini pisalo da je rok isporuke 72 sata, ni 20 dana kasnije niti dobih felne, niti odgovor od Gumelider službe za korisnike! Užas!
Idem do banke da vidim šta može da se uradi, pa kod advokata... Katastrofa!

Apropo pina od kartice...
@Villy ne traži ti niko PIN od kartice, nego CCV. Ovo ti je očigledno prva kupovina na internetu pa je razumljivo, ali CCV je obavezno dati kao potvrdu da je kartica kod tebe u rukama... To je, inače, broj na poleđini kartice.
Korisnikov avatar
BobanR
Garaža: Brera 2.4
Pridružio se: Čet Jul 31, 2014 8:34 pm

Uto Jan 06, 2015 11:15 pm

Kao neko ko ima iskustva sa kupovinom online, ili PayPal ili je renomirana firma u pitanju, pa može kartica. PayPal je dobar indikator. U situaciji učestalih žalbi, ukinu firmi PayPal payment opciju. Postoje firme koje se bave online prodajom po sistemu piramidalnih štedionica. Neko će od njih da dobije naručeno (mali procenat), neko neće dobiti naručeno, ali će mu posle dugog natezanja vratiti novac, ali će neki ostati bez novca i robe. Tu se novcem novoprevarenih finansira refundiranje i poneka narudžbina i tako u nedogled. Ako već rešiš da kupiš nešto od neproverene firme (nisu svi prevaranti), proguglaj par fraza, tipa <ime firme> scam ili nešto slično.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Korisnikov avatar
elas

Sre Jan 07, 2015 2:24 pm

I dalje se borim protiv te kupovine na nevidjeno i online...sta ruke pipnu to i kupujem sve ostalo me ne zanima jer necu da dolazim u tu situaciju da jurim duhove preko interneta ko je koga zeznuo i gde je zapelo.
Slika
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Sre Jan 07, 2015 2:39 pm

Sale, razumem ja to tvoje staromodno razmišljanje ali recimo mi kupujemo dosta toga preko neta kada MI imamo vremena a ne kada su prodavnice otvorene. Prvo što uporediš cene na mnogo mesta i kupiš jednu te istu stvar gde ti hoćeš, za koliko hoćeš i najvažnije kada hoćeš... Idi u prodavnicu probaj to što ti se svidja i kupi preko neta - najbolja kombinacija! ;)
Korisnikov avatar
elas

Sre Jan 07, 2015 2:51 pm

Razumem da je tehnologija napredovala i razmisljanje uporedo sa tim,ali nase okruzenje je jos mlado u toj prici za razliku od vecine a pogotovo te tvoje sredine gde niko nikoga nece prevariti za transakcije.Ovde se sve svodi na malverzacije i prevare pa cak i kad kupis u radnji nemas pravo na reklamaciju...time se vodim kako ce mi biti kad kupim preko neta,mada sam poceo da kupujem preko ali expresa neke gluposti i za sad su ok
Slika
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Sre Jan 07, 2015 8:43 pm

samo mogu da kazem visegodisnje pozitivno iskustvo sa paypal. sto iz usa sto iz srbije,vreme je da ljudi prihvate taj vid trgovine. naravno da je potrebna edukacija gde se ne kupuje.

Povratak na “Area Servizio”