ECU reset
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Čitam na stranom forumu da postoji procedura za resetovanje računara
koja neke sitne nepravilnosti može da ispravi i da posle toga Alfa
lepše radi - misli se na proceduru resetovanja od strane korisnika
1. Disconnect battery for 45 mins
2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
3. Turn off and leave 90 secs
4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
5. Turn engine off and leave for 10 minutes
6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)
Tamo su mišljenja baš izrazito oprečna !!!
Niti mislim da imam neki problem kojim bi ovim rešio niti mislim
da je to realno neko rešenje ali me interesuje da li postoji neko
lokalno iskustvo sa ovim ... postoji i resetovanje pedale gasa ...
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... -cure.html
koja neke sitne nepravilnosti može da ispravi i da posle toga Alfa
lepše radi - misli se na proceduru resetovanja od strane korisnika
1. Disconnect battery for 45 mins
2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
3. Turn off and leave 90 secs
4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
5. Turn engine off and leave for 10 minutes
6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)
Tamo su mišljenja baš izrazito oprečna !!!
Niti mislim da imam neki problem kojim bi ovim rešio niti mislim
da je to realno neko rešenje ali me interesuje da li postoji neko
lokalno iskustvo sa ovim ... postoji i resetovanje pedale gasa ...
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... -cure.html
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Poznato od ranije, mada mislim da je jedini pravi reset preko diagnostike, mozda gresim 

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- dejan555
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
To nije reset... u tom smislu... ovo je reset svih "naucenih" parametara ecu-a... dakle preko lambde i ostalih vrednosti iz tvoje voznje ecu "pravi" , prilagodjava mapu tebi, tj. tvom stilu voznje... i to se zasniva na kvalitetu goriva, uslovima puta itd...
kada se bilo koji od tih parametara promeni auto ne menja svoje ponasanje (sem par adaptivnih parametara kao lambda) koje je naucio u prvih 100tinak kilometara...
prosto receno ako se neko preseli iz ravnicu na planinu auto ce ici osetno sporije i lenje jer je naviknut drugaciju dinamiku i tip voznje... to nije adaptivni sistem koji uci sve vreme... ono sto nauci to je to... neko daje gas lagano... neko zakucava u patos, neko vozi u odredjenim obrtajima motora itd... ecu sve to nauci i izvuce najbolju ekonomiju ili performanse sve zavisi kako se neko odnosio prema njemu u to prvo vreme...
ovo resetuje te parametre i pusta automobil da nauci iz pocetka navike svog vlasnika...
dakle ako vas ne brine potrosnja, resetujte ecu i sledeca 2-3 sata zakucajte papucicu na patos i menjajte brzine u crvenom i posle toga ce auto osetno bolje ici... tj. ako taj fiat prezivi to
poz.
kada se bilo koji od tih parametara promeni auto ne menja svoje ponasanje (sem par adaptivnih parametara kao lambda) koje je naucio u prvih 100tinak kilometara...
prosto receno ako se neko preseli iz ravnicu na planinu auto ce ici osetno sporije i lenje jer je naviknut drugaciju dinamiku i tip voznje... to nije adaptivni sistem koji uci sve vreme... ono sto nauci to je to... neko daje gas lagano... neko zakucava u patos, neko vozi u odredjenim obrtajima motora itd... ecu sve to nauci i izvuce najbolju ekonomiju ili performanse sve zavisi kako se neko odnosio prema njemu u to prvo vreme...
ovo resetuje te parametre i pusta automobil da nauci iz pocetka navike svog vlasnika...
dakle ako vas ne brine potrosnja, resetujte ecu i sledeca 2-3 sata zakucajte papucicu na patos i menjajte brzine u crvenom i posle toga ce auto osetno bolje ici... tj. ako taj fiat prezivi to

poz.
- dejan555
Mislim da sad razumem ... zato je jedan lik tamo na forumu rekao da je morao da menja protokomer posle ove operacije - naučio auto da radi sa neispravnim
pa posle resteta to više nije znao-mogao
To onda objašnjava i zašto kod nekoga rezultati budu isti a kod nekoga
auto ide bolje
Ako posle resetovanja menjam brzine u leru da li ću onda da svedem potrošnju na 4-5 l
Možda ću se nekada i poigrati sa ovim kad budem imao vremena da čekam
sve navedene pauze između operacija ...
pa posle resteta to više nije znao-mogao
To onda objašnjava i zašto kod nekoga rezultati budu isti a kod nekoga
auto ide bolje
Ako posle resetovanja menjam brzine u leru da li ću onda da svedem potrošnju na 4-5 l

Možda ću se nekada i poigrati sa ovim kad budem imao vremena da čekam
sve navedene pauze između operacija ...
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Ma vazi, ja sam probao sa mojom Alfom 98g.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
Ok.bas cu da probam posto mi se cini dami je dosta lijenija od ostalih koje sam vozio
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Kako moze da se poveca potrosnja na ovaj nacin? Ako ja posle ovog reseta menjam brzine u crvenom i posle toga vozim lagano, do 3000 obrtaja verujem da ce mi potrosnja biti ista a da ce auto biti zivahniji kada je to neophodno?
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Evo juce sam resetovao ecu i stvarno razlike su ogromne 
Znaci odradio sam sve po uputstvu, zatim provozao 30-ak kilometara kao ludak ( menjao brzine skoro pa u crvenom). Otiaso na autoput i gazio do aerodroma...
Danas mi auto pali lakse, lakse ubacuje u brzine (selespeed je bio tromiji ranije) lakse izvlaci na malim obrtajima, a potrosnja je ista.

Znaci odradio sam sve po uputstvu, zatim provozao 30-ak kilometara kao ludak ( menjao brzine skoro pa u crvenom). Otiaso na autoput i gazio do aerodroma...
Danas mi auto pali lakse, lakse ubacuje u brzine (selespeed je bio tromiji ranije) lakse izvlaci na malim obrtajima, a potrosnja je ista.
- ilija156
- Garaža: alfa GT
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
jel ova procedura reseta vazi i za JTD-e?uradio bi i ja to ludi mi elektronika ovih danaDuke Nukem napisao:Evo juce sam resetovao ecu i stvarno razlike su ogromne

- dejan555
Za elektroniku pokušaj samo na minut da skineš klemu,
ova "procedura" gore je za resetovanje tj. "učenje" novih parametara motora.
A možda je i samo loša masa kod tebe...
ova "procedura" gore je za resetovanje tj. "učenje" novih parametara motora.
A možda je i samo loša masa kod tebe...
- StefanMih
- Garaža: 156 JTD, 33 Racer, Panda 750
Uvijek ovo radim kad cistim klapnu gasa ili tako neshto..ima smisla i ima tazlike...
Skinem kleme ~45min, onda ih vratim, upalim auto i 15min radi bez diranja ichega(papuchica gasa ne smije da se dira), onda ugasim auto 10min. Ona upalim i po gasu
Ako ocete da resetujete i kontrolu lergasa onda ubacite i sledece korake: Nakon vracanja klema prvo date kontakt (MAR) 90sec i onda vratite kljuc 90sec ali bez vadjenja kljucha onda kao gore navedeno upalite auto 15min, pa ugasite 10min....
Recimo desilo mi se da se auto gasilo cim stisnem kvacilo malo duzhe, chak i preko lezhecih, ocistio sam klapnu gasa i nishta, onda sam resetovao ECU i kontrolu lergada kao gore navedeno i sve se sredilo
eto tako
Skinem kleme ~45min, onda ih vratim, upalim auto i 15min radi bez diranja ichega(papuchica gasa ne smije da se dira), onda ugasim auto 10min. Ona upalim i po gasu

Ako ocete da resetujete i kontrolu lergasa onda ubacite i sledece korake: Nakon vracanja klema prvo date kontakt (MAR) 90sec i onda vratite kljuc 90sec ali bez vadjenja kljucha onda kao gore navedeno upalite auto 15min, pa ugasite 10min....
Recimo desilo mi se da se auto gasilo cim stisnem kvacilo malo duzhe, chak i preko lezhecih, ocistio sam klapnu gasa i nishta, onda sam resetovao ECU i kontrolu lergada kao gore navedeno i sve se sredilo

eto tako

- Alfa 156 Kacarevo
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
@Alfa 156 Kacarevo ,
kod 8V je drugačiji step motorić i drugi ECU
ne mora ova procedura
Možeš da skineš kleme na petnaestak minuta , tako ćeš da ga resetuješ
kod 8V je drugačiji step motorić i drugi ECU
ne mora ova procedura
Možeš da skineš kleme na petnaestak minuta , tako ćeš da ga resetuješ

- Alfa 156 Kacarevo
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
probacu pa javljam ali kod mene je 8v motor ali je alfa 156.Mislis da ona ima drugi ecu
Antisha
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Re: ECU reset
Ubačen drugi motormad-max napisao:156 2.0 8V ??? Kako???

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ako, posle ovoga auto počne da štuca kad mu naglo dodaš gas to je normalno jer ECU još nije "naučio" tvoj stil vožnje
Samo skini kleme sa akumulatora i vrati ih za 15-20 minutaDarkoni napisao:E, ljudi pomozite i nama![]()
164 2.0ts......i dr.

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Naucio ga je sigurno, i 5 dana da skinem kleme nece ga zaboraviti, imam na displeju klime umesto temperature samo E1, pojacavam grejanje ili hladjenje ali E1 ne nestaje. To mi se upalilo odmah posle saobracajke
sErGiO napisao:Samo skini kleme sa akumulatora i vrati ih za 15-20 minutaDarkoni napisao:E, ljudi pomozite i nama![]()
164 2.0ts......i dr.Ako, posle ovoga auto počne da štuca kad mu naglo dodaš gas to je normalno jer ECU još nije "naučio" tvoj stil vožnje
Naucio ga je sigurno, i 5 dana da skinem kleme nece ga zaboraviti, imam na displeju klime umesto temperature samo E1, pojacavam grejanje ili hladjenje ali E1 ne nestaje. To mi se upalilo odmah posle saobracajke